Graffiti voorkomen: Anti-Graffiti Coatings

Diverse functies van anti-graffiti coatings.
Anti-graffiti coatings zijn het antwoord op alle vragen wat betreft snel en effectief verwijderen en reinigen van de oppervlaktes met het aangebrachte graffiti. Tevens zorgen de anti-graffiti coatings voor het beschermen van verschillende ondergronden.
Anti-graffiti coatings hebben daarnaast een beschermende functie tegen UV-straling en een extra bescherming tegen weersinvloeden, zoals zure regen en groene aanslag. Anti-graffiti coatings zijn tevens vuil- en waterafstotend met een milieuvriendelijke samenstelling.

Het verwijderen van graffiti dat is aangebracht op een oppervlak behandeld met anti-graffiti coating is bijzonder snel, effectief en eenvoudig.Anti-Graffiti Coatings zijn verkrijgbaar in twee categorieën:

  • Semi-Permanente Anti-graffiti coatings
  • Permanente Anti-graffiti coatings

Semi-permanente Anti-graffiti coatings

Semi-permanente Anti-graffiti coatings - Giraffi Graffiti Removers

Zelfopofferende coatings: hoe werkt dat?
Deze coatings geven een semi-permanente oppervlakte bescherming tegen de graffiti. In praktijk betekent het dat het vrij eenvoudig en snel mogelijk is om de aangebrachte graffiti te verwijderen. Semi-permanente of zelfopofferende coatings werken op alle soorten ondergrond met uitzondering van glas en zijn een relatief goedkope oplossing. De samenstelling van dit type coating lijkt een beetje op wax.

De aangebrachte graffiti hecht zich door de aanwezigheid van semi-permanente coating niet goed op de ondergrond en is daardoor makkelijk te verwijderen. Vaak is een hogedruk al voldoende om het object weer schoon te krijgen. Na het verwijderen van aangebrachte graffiti is het wel nodig om opnieuw een herstellaag beschermende coating aan te brengen.

Naast de anti-graffiti eigenschappen beschermt de semi-permanente coating de ondergrond ook tegen milieu invloeden, vocht en atmosferische vervuilingen.

Permanente Anti-Graffiti Coatings

Permanente of semi-permanente coating?
Een permanente anti-graffiti coating heeft een speciale basis, namelijk een formule gebaseerd op nanodeeltjes. Hierdoor dringt de coating diep in de ondergrond waarop het aangebracht wordt. Dit maakt het mogelijk om de graffiti te verwijderen zonder de aangebrachte coatinglaag te beschadigen. Deze blijft na verwijderen van de graffiti dan ook intact en hoeft niet opnieuw aangebracht te worden.

De permanente coating is duurder in aanschaf als semi-permanente coating, maar betaalt zich terug door veel minder onderhoud. De permanente coating heeft een levensduur van 3-8 jaar bij intensief schoonmaken, gemiddeld 60-70 keer per jaar.

De juiste coating voor elke ondergrond

Het is belangrijk om voor elke ondergrond de juiste anti-graffiti coating te gebruiken.
Voordat u anti-graffiti coating gaat gebruiken op beton, moet u deze eerst impregneren. Dat zorgt zowel voor een goede hechting als ook om te voorkomen dat het poreuze materiaal beton de coating zoals ware opzuigt. Impregneren zorgt tevens voor een langdurige bescherming.
Ook al komt graffiti op hout in praktijk relatief weinig voor, hout als ondergrond is geschikt voor zowel anti-permanente als permanente coating. De aangebrachte laag coating werkt tevens als extra bescherming tegen bijvoorbeeld houtrot.
Ook gladde ondergronden zoals metaal zijn bij uitstek geschikt voor de anti-graffiti coatings.

Super mooi! - Giraffi Graffiti Removers

Super mooi!

14 april 2020 - A mysterious artist has thanked NHS workers in a Banksy-style painting (Image: Marie... lees verder »

Mavro in de rol van graffiti beschermer - Giraffi Graffiti Removers

Mavro in de rol van graffiti beschermer

14 oktober 2019 - Een innoverend project van het bedrijf Mavro uit Zaltbommel. Het bekende Waterplein in Zaltbommel is omgetoverd tot een multifunctioneel JOP (Jongeren Ontmoetingsplaats) en waterbassin. De artistieke... lees verder »